Piersici de post

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 5280 vizualizari

 

Zilele trecute am vazut la sufletista si ana, reteta acestor piersici, care m-a pus pe ganduri imediat, iar azi le-am executat....am muncit mai mult de jumatate de zi la ele...concluzia...nu mai fac in viata mea :D :)):))

 

INGREDIENTE

  • 30 linguri de zahar
  • 30 linguri de apa
  • 30 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde pentru a iesii un aluat moale nelipicios
  • 3 pliculete amoniac
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • pentru umplutura:
  • miezul de la piersici
  • gem de piersici - un borcan de 800 g
  • Pentru sirop:
  • apa
  • zahar
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici de post:

Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie.

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, nelipicios.

Se formeaza bilute cat o nuca.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu.

Se scobesc cu o lingurita.

Miezul il amestecam cu gemul de piersici.

Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.

Se trec prin siropul facut din apa cu zahar, apoi prin zaharul rosu, pe care l-am facut in felul urmator:

am amestecat zaharul cu coloronat rosu si putina apa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adry88 1

11.04.2012, 10:19

ti-ai iesit foarte bune chiar dak ai cam muncit la ele insa rezultatul e nemaipomenit

iry-gabriela 1

11.04.2012, 19:54

frumusele foc

Dana Cristea - pusikmea 1

17.04.2012, 08:46

va multumesc tuturor, intr-adevar necesita timp, insa rezultatul este extraordinar, acum dupa ce le-am mancat pot spune ca o sa mai fac )...adevarul este ca am si facut cantitate tripla...deci poate ma intelegeti de ce am luat-o razna )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piersicute